Wat is het heerlijk dat we deze zomer weer volop buitenshuis konden genieten. En zo lang het kan blijf ik mijn kussens in de lounge set in de tuin gooien.
Maar in wintermaanden gaan we toch weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. En dan is sfeer een belangrijke factor. Het draait allemaal om ontspanning: denk aan banken met kussens, veel textiel en warme, knusse verlichting. Hieronder lees je hoe je met (warme) kleuren, vormen en verlichting een knusse sfeer kunt creëren in je woonkamer.

1. Kleur doet wonderen
Een licht interieur is stijlvol en zorgt vaak voor een rustige ambiance. Toch mag het vooral in de koude wintermaanden soms best een beetje warmer. Een warmer interieur krijg je vooral met kleuren als donkerrood, oranje en geel, plus alle kleuren die je krijgt door ze te mengen. Zo is terra bijvoorbeeld een geliefde kleur om de boel wat warmer te maken. Daarnaast is donkergroen fluweel ook altijd favoriet. Voeg je deze kleuren aan je interieur toe, kom je dus al een heel eind.

2. Royale rondingen
De tijd van brede en hoekige banken is voorbij. Mag ik je voorstellen aan deze trend? Zeg maar hallo tegen de bank met ronde vormen! Hij zit niet alleen heerlijk, maar voegt ook zachtheid toe aan je interieur. En je hebt geluk: omdat banken met ronde vormen helemaal on trend zijn, is het niet moeilijk om een mooi exemplaar te vinden. Filmavond, iemand?

3. Mix & match
De volgende stap naar een behaaglijk gevoel: geen koude voeten. Zachte vloerkleden warmen elke ruimte in een oogwenk op. Voeg dan nog wat kleinere items toe van stof, zoals velvet kussens en wollige plaids. Het mooie van accessoires? Je kunt ze gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen om je look het hele jaar door te veranderen. Slim, toch?

4. Kies kunst
Er gaat niets boven wanddecoratie om je woonkamer echt een boost te geven. Behalve dat het er fraai uitziet, kan het ook helpen je te inspireren en de sfeer in je woonkamer te transformeren. Als je niet weet waar je moet beginnen, is een set met prints een geweldige manier om met die galerie wand te beginnen. En voor degene die echt durft: een behang met een mooie print doet wonderen.

5. Tijd voor een glow-up
Wanneer de zon onder gaat, is plafondverlichting in je interieur de oplossing. Stijlvolle staande lampen helpen je om sfeer te creëren en donkere hoeken te verlichten en met een paar goed geplaatste kaarsen creëer je met een zachte gloed gelijk een gastvrije, intieme sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.