De houten wand is weer helemaal terug van weggeweest. In plaats van een wand in één kleur te verven kun je hem ook bekleden met houten latten. Plaats ze verticaal met kleine tussenruimtes voor een bijzonder effect. Laat de latten blank of beits ze iets donkerder voor een chique hotellook. En als je niet gelijk een hele wand durft te bekleden, dan doe je een deel van de wand. Of plaats een open lattenwand als roomdivider. Een lattenwand creëert een wow-effect in je woonkamer. Durf jij het?

houten wand latten interieur

Bron: pinterest

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Wat voor hout wordt er genruikt voor de lattenwand? Groetjes Quinn

  Beantwoorden
  • Connie Haanstra
   22 augustus 2019 10:10

   Hallo Quinn,
   Het soort hout is helemaal afhankelijk van wat je zelf mooi vindt of van je budget. Berkenhout is erg mooi en strak. Maar je kunt ook gewoon vurenhouten latten gebruiken. Deze kun je verven of lakken in de kleur die je wilt. Op de site van Karwei vind je bv een klusadvies over hoe je zelf zo’n lattenwand kunt maken. Zie https://www.karwei.nl/klusadvies/a/lattenwand-maken
   Veel succes.

   Groet,
   Connie
   NoSiss Interieurstyling

   Beantwoorden
 • Trekt het hout niet krom?

  Beantwoorden
  • Connie Haanstra
   19 september 2020 12:31

   Hallo Roos,
   Ik ben geen leverancier van dit soort wanden. Ik denk dat je je het beste kunt laten adviseren door een goede timmerman. Die kan je waarschijnlijk vertellen welke houtsoort je hiervoor het beste kunt gebruiken. Veel van dit soort wanden worden gemaakt van eikenhout.
   Succes.
   Groet,
   Connie
   NoSiss interieurstyling

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu