De houten wand is weer helemaal terug van weggeweest. In plaats van een wand in één kleur te verven kun je hem ook bekleden met houten latten. Plaats ze verticaal met kleine tussenruimtes voor een bijzonder effect. Laat de latten blank of beits ze iets donkerder voor een chique hotellook. En als je niet gelijk een hele wand durft te bekleden, dan doe je een deel van de wand. Of plaats een open lattenwand als roomdivider. Een lattenwand creëert een wow-effect in je woonkamer. Durf jij het?

houten wand latten interieur

Bron: pinterest

7 reacties. Reactie plaatsen

 • Wat voor hout wordt er genruikt voor de lattenwand? Groetjes Quinn

  Beantwoorden
  • Connie Haanstra
   22 augustus 2019 10:10

   Hallo Quinn,
   Het soort hout is helemaal afhankelijk van wat je zelf mooi vindt of van je budget. Berkenhout is erg mooi en strak. Maar je kunt ook gewoon vurenhouten latten gebruiken. Deze kun je verven of lakken in de kleur die je wilt. Op de site van Karwei vind je bv een klusadvies over hoe je zelf zo’n lattenwand kunt maken. Zie https://www.karwei.nl/klusadvies/a/lattenwand-maken
   Veel succes.

   Groet,
   Connie
   NoSiss Interieurstyling

   Beantwoorden
 • Trekt het hout niet krom?

  Beantwoorden
  • Connie Haanstra
   19 september 2020 12:31

   Hallo Roos,
   Ik ben geen leverancier van dit soort wanden. Ik denk dat je je het beste kunt laten adviseren door een goede timmerman. Die kan je waarschijnlijk vertellen welke houtsoort je hiervoor het beste kunt gebruiken. Veel van dit soort wanden worden gemaakt van eikenhout.
   Succes.
   Groet,
   Connie
   NoSiss interieurstyling

   Beantwoorden
 • Erg mooi.
  Ik vraag me af of de lattenwand niet stoort aan je ogen als je er bijvoorbeeld een tv voor hebt hangen. ( door het ontstaande raster )

  Iemand ervaring mee ?
  Groet, Arjan

  Beantwoorden
 • Ik zou graag zo’n houten paneel aan een lange muur willen, de vraag is waar plaats je het dan? Ik heb een lange muur van 9 meter. Loopt van de keuken tot aan de tuin. Standaard nieuwbouwwoning ☺️

  Beantwoorden
  • Connie Haanstra
   3 januari 2021 11:48

   Hallo Yolanda,
   Je kunt een deel van de lange wand bekleden met houten latten. Dat doorbreekt de lengte van de wand. Waar je de lattenwand plaatst is een beetje afhankelijk van de indeling van je woonkamer. Je zou hem in het midden van de lange wand kunnen plaatsen (waarschijnlijk het smalle gedeelte in je woonkamer). Plaats dan bv een wand van 1,5 / 2,0 meter. Met een mooie bankje of dressoir ervoor met veel groene planten. ook heel gaaf om de lattenwand door te laten lopen in het plafond tot aan de muur er tegenover.
   Of je kunt hem in het eetgedeelte (keuken) plaatsen bij de eettafel: mooi als je een eettafel bank tegen de muur aan hebt staan. Laat hem niet helemaal door lopen tot de in de hoek, maar juist zo’n 50 cm vanuit de hoek beginnen met de lattenwand.
   Heel veel succes.
   Groetjes,
   Connie, NoSiss Interieurstyling

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu