In ons vorige blog heb je gelezen dat de verbouwing van de woonboerderij in volle gang is.
Tijdens een verbouwing kom je vaak zaken tegen die je niet van tevoren had ingepland. Zo ontstond bij de eigenaren het idee om het plafond boven de keuken te verwijderen om zo in de nok van de eerste verdieping te kunnen kijken. Hiervoor moet de eerste verdieping boven de keuken eerst compleet verbouwd worden. En als je daar dan bezig bent ontstaan er weer nieuwe ideeën. “Wat als we nu ook een stuk uit de wand van de eerste verdieping halen zodat we vanuit de keuken helemaal in de nok van de schuur kunnen kijken……..” Zo geschiede……

De oude schuur

20160831_092020 (2)

Wat is hij mooi. Als je naar boven kijkt dan zie je de prachtige oude binten en het riet van het dak. Op zonnige dagen vloeit er een staal zonlicht naar binnen door de kleine dakramen. Vanuit de keuken kijk je straks zo in de nok van de schuur.

Het raam op de eerste verdieping

20160831_091407

Er wordt een stuk uit schuine wand van de eerste verdieping gehaald. Hier komt glas in, zodat je vanuit de keuken helemaal door kunt kijken naar de nok van de schuur. Waarschijnlijk komt het glas helemaal tot de vloer, zodat het zicht naar boven straks spectaculair is.

Ondertussen op de begane vloer

 

Hier wordt hard gewerkt om de vloerverwarming er in te krijgen, zodat binnenkort de betonvloer gestort kan worden. Rechts zie je de eerste contouren van de haardkamer die bij de keuken komt.

Binnenkort kun je zien dat de betonvloer (tevens leefvloer) is gestort.