Vorige week was ik samen met mijn schoonzusjes een dagje naar het mooie Haarlem. In het voormalige V&D gebouw aan de Kruisweg zit sinds kort het pop-up warenhuis Gather. Je waant je in een gallery achtige setting.

Verschillende makers hebben hun creaties prachtig tentoongesteld. Van kleding tot meubelstukken, van decoratieve en kunstzinnige items tot een bar van het Haarlemse Uiltje Craft Beer. En tot mijn  verbazing kwam ik ook nog een  klein stukje Friesland tegen in deze pop-up store: de horeca wordt beheerd door ‘Thúskomme’. Ze verkopen er echt Friese producten.

GATHER fungeert naast een winkelruimte ook als  een ontmoetingsplek  voor (startende) ondernemers, jong design talent en gevestigde en innovatieve merken. Gather is  een prima ruimte om te flexwerken. Boven de lange (flexplek) tafel van Seats2meet (foto 1) hangen de kleurrijke lampen die te koop zijn in onze webshop Nosiss. Ook de houten lampen (foto 2) zijn verkrijgbaar in onze webshop Nosiss.

GATHER ademt creativiteit. Een bezoek inspireert meteen om ergens mee aan de slag te gaan. Het is mooi om te zien hoe alle makers een eigen origineel product in de markt zetten. Op die manier zitten de makers ook niet in elkaars vaarwater, maar versterken ze elkaar. Voor je het weet loop je alweer je tweede rondje door het pand om alles even goed in je op te nemen.

Connie

20160812_165515
Mijn schoonzusjes. Uitgeput na een dagje Haarlem met mij……

2 reacties.