Uitgangspunt:
De ruime twee onder één kap woning heeft een U vormige woonkamer/keuken. De bewoners willen graag een nieuwe vloer en enkele nieuwe meubels. De stijl mag een combinatie worden van Scandinavisch en stoer industrieel (maar niet tè). Het geheel moet vooral licht zijn. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met een speelplek voor de kinderen aangezien die straks beide naar het middelbaar onderwijs gaan. De grote wandkast in de kamer moet blijven, zo ook de mooie bruine piano. Ook enkele dierbare schilderijen moeten weer een plekje krijgen. Er moet lang getafeld kunnen worden, dus comfortabele eetkamerstoelen zijn een must. Een bank met losse kussens is geen optie.

Indeling:
Het middenstuk tussen de kamer en woonkamer wordt bijna niet gebruikt. Er komt een deels glazen wand met schuifdeur tussen de kamer en keuken. Om een stoere look te creëren kun je deze laten uitvoeren in zwart staal of zwart hout. Door deze tussendeur creëer je de mogelijkheid om de kamer af te sluiten van de keuken. Maar door het glas behoud je wel het ruimtelijke gevoel. De grote wandkast wordt verplaatst naar de keuken. Voor het keukenraam komt een grote eettafel, waar met gemak zes personen aan kunnen zitten. Ook komt er een mooie fauteuil bij de schuifdeur.

De piano komt bij het smalle gedeelte van de kamer vlak bij de glazen deur. De grote bank met chaise longue komt in het midden van de kamer. Achter de bank komt een sidetable, waar je enkele woonaccessoires en planten op kunt zetten. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je midden in de kamer zit. Tegen de korte wand (gangkant) komt een daybed met daarop grote losse sierkussens waar de kinderen heerlijk op kunnen chillen. Op de grond een rustig groot vloerkleed. De bestaande tv-kast wordt in dezelfde kleur geschilderd als de grijs-groene muur (Palau).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.