Uitgangspunt:
De wens van de bewoner is dat het interieur van het mooie karakteristieke pand een moderne uitstraling krijgt. Het mag modern industrieel worden met Scandinavische invloeden en een beetje retro. De kleur groen mag zeker terugkomen. Wat betreft de bank kiezen ze liever een iets goedkopere bank, die evt. na een aantal jaren weer vervangen kan worden. De tv moet op de plek blijven waar hij nu staat. Ook de ovale eettafel moet blijven net zoals de eetkamerstoelen. Het liefst zouden ze een strakke betonnen vloer willen, maar gezien de houten ondervloer is dit lastig te realiseren. De raambekleding aan de voorkant is reeds uitgezocht: Silhouette gordijnen met zwarte binnen banen.

Kleuren, wand-, vloer- en raambekleding:
Ik heb gekozen voor de kleuren groen met zwart en grijs. Er wordt kleur in gebracht door toevoeging van accessoires. Kies bv okergeel.

Indeling:
Om de lange smalle rechte kamer te doorbreken komt er aan beide kanten van de woonkamer een kleine tussenwand van glas in een zwart (stalen) frame. Hierdoor creëer je een knus gevoel in de woonkamer, maar door het glas behoud je wel het ruimtelijke gevoel. In de voorkamer komt een grote bank met chaise longue. Tussen de bank en de muur komt een smalle sidetable. Hier kun je een aantal mooie woonaccessoires opzetten. Een mooi vloerkleed geeft warmte. Een fauteuil geeft een extra zitplek in de woonkamer. Daarnaast zorgen groene planten voor sfeer. De tv komt op een laag dressoir naast de schouw.
Een stoere (deels) open kast komt tegen de (keuken)wand. Achter in de hoek van de kamer komt een leeshoekje met een kleine fauteuil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.