Uitgangspunt:
De bewoners hebben net een verbouwing achter de rug van o.a. de keuken. Hun wens is om nieuwe kleuren aan te brengen die ze in de gehele woning door kunnen trekken om zo eenheid te creëren. Het advies zal zich beperken tot de woonkamer en eetkamer. Rekening houdend met het feit dat de kleuren die hier gebruikt worden ook gebruikt kunnen worden in overig ruimtes. Wat betreft woonstijl geven ze aan van modern industrieel te houden met hout. Nieuwe meubels zullen worden meegenomen in het plan. Het heeft de voorkeur dat het dressoir in de woonkamer en de kast in de eetkamer blijven.

Kleuren, wand-, vloer- en raambekleding:
Ik heb gekozen voor grijstinten in combinatie met zwart en hout. Er wordt kleur in gebracht door toevoeging van accessoires. Kies bv okergeel of (donker)groen.

Indeling:
De prachtige bint in de woonkamer beperkt enigszins de mogelijkheden van indelen. Omdat de houtkachel een vaste plaats heeft in de woonkamer heb ik hier rekening mee gehouden wat betreft de indeling van meubels. Ik heb gekozen voor een kleine lage wand bij de bint in de woonkamer. Tegen deze wand komt een laag (eigen ontworpen) dressoir waar de tv op komt en waar ook nog enkele kussens op geplaatst kunnen worden zodat dit als extra zitplaats kan dienen. Een bank met chaise longue komt tegen de stenen muur. Naast de houtkachel komt een losse naturel stoel. Een open industriële kast wordt gebruikt als room divider en maakt deze ruimte knus, maar laat nog voldoende licht door. Bij de wand naast de trap komt een leeshoekje met twee fauteuils. Het dressoir verhuisd naar de eetkamer. In de eetkamer komt een grote donkergrijze stoere eettafel met grijs/bruine eetkamerstoelen. Naast de haard kan een mooi (oud) houten bankje worden geplaatst met daarop bv een schapenvachtje, kussens en een mooie vaas met takken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.